Deilige tynne pannekaker - lett som en plett!

Denne oppskriften holder til ca 10 pannekaker

Pannekaker er bankers både som dessert, frokost, lunsj og middag. Denne oppskriften er superenkel å følge. Sjekk ut tips til topping og fyll.

Grunnoppskriften på disse pannekakene er ment for typisk norske pannekaker, a la franske crépes! Du kan selvsagt forsøke lage pannekakene tykkere når du steker dem, eller bruke oppskriften til å lage lapper/sveler eller «moffeloffer». Tilsett litt sukker, kanel, kardemomme og 1 ts malt ingefær i lappene for en artig vri!

Ingredienser

  • 5 egg
  • 4,5 dl hvetemel (eller grovere meltyper)
  • 0,5 ts salt (kan droppes)
  • 6 dl melk
  • 2 ss smør

Slik gjør du det

  • Smelt smøret i en kjele på svak varme
  • Bland mel og salt
  • Tilsett halvparten av melken og visp til du får en tykk røre uten klumper
  • Bland resten av melken og smeltet smør og tilsett litt etter litt
  • Rør inn eggene til røren blir tynn og fin
  • La røren hvile i 15 minutter eller mer
  • Smelt litt smør i stekepannen på middels varme
  • Hell i ønsket mengde røre og stek den i 1-2 minutter
  • Vend pannekaken, og stek i 1-2 minutter på den andre siden også

Toppingforslag

  • Friske bær som blåbær, bringebær eller jordbær
  • Sukker og kanel
  • Syltetøy med blåbær, aprikos, multer, jordbær
  • Brunost
  • Kaviar eller rogn og rømme
  • Hakkede mandler eller mandelflak og bær
  • Kokos og syltetøy
  • Frisk frukt som mango, appelsin eller fersken
  • Iskrem eller krem med sjokoladestrøssel
  • Bacon og ost

Middagspannekaker med fyll er en slager!

  • Bacon i skiver eller terninger, sopp og ost
  • Kremost eller blåskimmelost, som toppes med fersk fiken eller tørket frukt
  • Fetaost, purre eller spinat, rødløk og paprika – topp gjerne med soltørkede tomater og olivenolje
  • Skinke og ost
  • Test ut «restepannekake» – som en pytt-i-panne (bruk det du har av rester)

Amerikanske pannekaker

  • Om du ønsker smaken og konsistensen til amerikanske pannekaker, tilføy 2 ts bakepulver, samt 0,5 ts natron og 0,5 ts hornsalt i røren, og litt mer mel for en tykkere konsistens.
  • Har du litt smør eller sirup og blåbær på lur, så blir dette helt helt helt magisk.

Godt å vite

  • Pannekakerøren kan stå 2 dager i kjøleskapet uten å bli dårlig – eller fryses dersom du ønsker spare den til senere.
  • Om du ønsker grove pannekaker, bruke gjerne sammalt hvete type grov eller havregryn

Jeg er en ekspert på webdesign, utvikling og online markedsføring, med mer enn 20 års erfaring fra bransjen. 

Besøk Pixeldust på sosiale medier